„Ostrůvek“ zve na stezku odvahy

„Ostrůvek“ zve na stezku odvahy

Středisko ekologické výchovy „Ostrůvek“ lze najít ve Velkém Meziříčí a to přímo na ostrůvku vytvořeného soutokem říček Balinky a Oslavy.

 

A právě tady, v budově bývalé mateřské školy, mohou všichni velcí i malí od prvního do třetího října složit zkoušku odvahy. „Zkušený chovatel a zoolog Martin Maláč představí tajemný svět plazů, pavouků a různého hmyzu. Komu přirostou k srdci, může si pořídit památeční fotku a zkusit si, jaké to je hřát si na prsou hada,“ informuje organizátorka Michaela Brhlová.

Tvorové, ke kterým mnozí z nás cítí přinejmenším respekt, tady budou představeni v celé své kráse. Možná, že po návštěvě „Ostrůvku“ se někteří zarytí odpůrci pavouků a plazů budou na tyto své „nepřátele“ dívat trochu jinak. Ti odvážnější se tu zase mohou dozvědět, co všechno je nutné si zakoupit a pořídit, pokud by chtěli začít s chovem nějakého netradičního mazlíčka. Gurmáni si pak budou moci v sobotu pochutnat na hmyzích specialitách připravených Marií Borkovcovou z Mendlovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně.

 

Program teraristické výstavy

PÁTEK: 16.00 - 19.00

16.00 - přednáška na téma život a chov plazů, pavouků a hmyzu

SOBOTA: 9.00 - 17.00 volná prohlídka s komentářem

10.00 - Ochutnávka hmyzích specialit; 15.00 - přednáška na téma život a chov plazů, pavouků a hmyzu

NEDĚLE: 9.00 - 16.00 volná prohlídka s komentářem