V Bystřici se budete bavit po celý víkend

V Bystřici se budete bavit po celý víkend

Nevíte kam vyrazit o víkendu? Pokud ještě nemáte žádný pevný program, pak vám určitě přijde vhod bohatá třídenní bystřická nabídka.

V pátek 8. října se ve dvacet hodin můžete přijít pobavit do kulturního domu, kde je připraven „Taneční večer při svíčkách“. Už sám název slibuje příjemnou romantickou atmosféru s hudbou a tancem.

Sobota bude pro změnu zasvěcena práci. A ne ledajaké. Za doprovodu dechové hudby Pavla Slezáka nás čeká stavění máje. Začíná se odpoledne ve čtyři hodiny. A od sedmnácti hodin vystřídají dechovku „Poutníci“ z Brna. Tato kapela letos slaví čtyřicet let od svého vzniku a tak jejich program bude vzpomínkový. Třešničkou na dortu by se měla stát večerní ohňová show v podání skupiny NOVUS ORIGO z Polné.

 Sváteční nedělní den, nad kterým převzal záštitu starosta města, má poměrně bohatý časový rozvrh. Jak by také ne, vždyť na slavné „Bystřické hody“ se tu už těší každé malé dítě.

 Hlavní program hodových oslav:

09.00    -              Zahájení hodového jarmarku

09.15    -              Povolení hodů a předání klíče od města u radnice

09.45    -             Dechový orchestr ZUŠ

10.20     -              Aerobik DDM, Dance style Bystřice n. P., Aerobik J. Exlové

10.45     -              Rytířské klání – Rytíři Země zubra

11.15     -              Koncert populární skupiny REVIVAL MICHALA TUČNÉHO

12.30    -             Soutěž v pojídání bramborových šišek sypaných mákem - zúčastní se nejlepší jedlíci z  ČR včele K. Hamerským a M. Helebrandem              

14.15   -                Hodový průvod 

14.30     -              TRADIČNÍ ORTEL se souzením berana, po skončení ortelu hraje k poslechu a tanci dechová hudba Bystřická kapela

Po celý den probíhá velký jarmark s bohatým občerstvením, tradiční hodoví obři, žid s židovkou …

Pro děti: kolotoče a jiné atrakce, projížďky na koních…