Svatý Martin na bílém koni určitě přijede!

Svatý Martin na bílém koni určitě přijede!

Možná ne všude, ale do Tří Studní svatý Martin na svém pověstném bílém koni určitě zavítá. Sice ne přímo v den svého svátku, tedy 11. listopadu, ale o dva dny později se tu s ním jistojistě setkáte.  

Svatomartinské oslavy připravila Letní minigalerie Ivana Svatoše u příležitosti svého dvacátého jubilea. Svatý Martin by měl přijet na svém oblíbeném bílém koni v sobotu 13. 11. Čas jeho příjezdu je naplánován na hodinu patnáctou, místem setkání s návštěvníky a obyvateli Tří Studní bude prostranství před penzionem Sykovec.

 

Svatý Martin Tourský sloužil u císařského jezdectva. Proto také i do Tří Studní přijede oděn do šatů římského vojáka, které mu pro tuto příležitost zapůjčilo Filmové studio Barrandov. Bude zde přivítán dámou, jejíž jméno ji k podobné roli přímo předurčuje. Není to nikdo jiný, než populární zpěvačka a kytaristka Věra Martinová.

 

Zmíněný světec je patronem vojáků, dragounů, jezdců na koních, podkovářů, zbrojířů, tkalců, krejčích, koželuhů, rukavičkářů, kloboučníků, hoteliérů, hlasatelů, mlynářů, kartáčníků, bednářů, pastýřů, vinařů, hostinských, chudáků, žebráků, zajatců, cestujících, abstinentů, hus a domácích zvířat. Ale především je velkým přítelem dětí, které se na jeho příjezd vždy velice těší.

 

A právě pro ty nejmenší je připraven zábavný program plný her a soutěží, na který se mohou těšit od patnácté hodiny třicáté minuty. Čeká je malování na obličej, jízda na Martinově koni, po níž obdrží certifikát i se svou fotografií nebo chůze po laně. Zároveň mohou získat autogram Věry Martinové.

 

Program Svatomartinské oslavy:

  • 15.00 příjezd sv. Martina na bílém koni před penzion Sykovec .
  • 15.30 zábavný program plný her a soutěží pro nejmenší diváky
  • Face painting -malování na obličeje dle přání, např. zvířátka nebo pohádkové bytosti
  • jízda na koni sv. Martina
  • Dále si zájemci mohou vyzkoušet netradiční sport SlackLine- chůzi po laně s instruktorem J. Šestákem.
  • Autogramiáda Věry Martinové