Andělský jarmark aneb vyrob si sám

Andělský jarmark aneb vyrob si sám

Doba adventní je časem nakupování a shánění dárků. A s nimi souvisí i předvánoční trhy a jarmarky. V Novém Městě na Moravě proběhl v sobotu Andělský jarmark, který se od těch klasických tak trochu lišil.

 

Nejenže byl určený nejmenším a nejmladším nakupujícím, navíc ještě každý z nich musel sám přiložit ruku k dílu. „V DDM Klubíčko už potřetí pořádáme Andělský jarmark. Je tu několik dílniček, kde si děti třeba i s pomocí rodičů mohou vyrábět vánoční ozdoby, malovat dřevěná zvířátka nebo keramické zvonečky, tisknout vánoční přáníčka na grafickém lisu, vytvořit originální voskovou batiku a další. Náš jarmark není o tom, že by se něco prodávalo, ale spíše se tu něco vyrábí,“ uvedl ředitel novoměstského domu dětí Lubomír Šula.

 

Obliba Andělského jarmarku byla okamžitě jasná každému, kdo do Domu dětí a mládeže Klubíčko vešel. Malé prostory doslova praskaly ve švech, děti se v dílničkách střídaly jako na běžícím pásu. Když se jedna židle uvolnila, byla okamžitě obsazena dalším zájemcem. Všichni chtěli malovat a tvořit. Dětské nadšení většinou nakazilo i dospělý doprovod.

 

Příjemná atmosféra předvánočního dětského jarmarku byla navíc doplněna vystoupením dětí z hudebních kroužků. Nakonec jim přišla zahrát i dudácká kapela THE REBEL PIPERS. V klubíčku to v sobotu prostě žilo. A nikdo neodcházel s prázdnou. Všichni byli plni dojmů a každý si odnášel sáček s nějakou tou drobností, kterou si sám vyrobil.