Vratislavovo náměstí má letos o dvanáct nazdobených vánočních stromků více

Vratislavovo náměstí má letos o dvanáct nazdobených vánočních stromků více

V čase předvánočním se na oslavu svátků zdobí kdekteré město a vesnička. Pověstnou třešničkou na dortu jsou nazdobené vánoční stromy. A Nové Město na Moravě jich má letos na Vratislavově náměstí rovných třináct.  

Pravda, pouze jeden z nich, ten největší, má dar se rozzářit a svítit po celou noc. Těch zbylých dvanáct je zato o to krásnější ve dne. Najdete je před budovou 1. základní školy a jsou dílem žáků prvního stupně, jejich pedagogů a školní družiny.

 

Stromečky na zdobení dětem darovaly Lesy České republiky, o samotné zdobení už se musely postarat samy.

 

Co se originálních vánočních ozdob týká, bujné dětské fantazii se tu meze opravdu nekladly. A tak tu všímavý kolemjdoucí vedle sebe najde tradiční papírové zvonečky, stromeček ověšený velkými červenými cukrlaty, oříšky, perníčky, nádhernými baňkami z odstřižků látek či z plastů a dokonce i svérázný CéDéčkový vánoční stromeček. Vše doplňují okrasné řetězy z lýka, papíru nebo z korkových zátek.

 

Přestože se výčet použitých materiálů může zdát někomu podezřelý a s vánoční výzdobou neslučitelný, opak je pravdou. Stromečky novoměstských prvňáčků, druháků, třeťáků a čtvrťáků vypadají skvěle a na horním konci náměstí úžasně doplňují adventní atmosféru. Důkazem jsou příjemně překvapené pohledy kolemjdoucích. Jen málokdo se nezastaví a nevěnuje jim pár minut ze svého času, aby si je mohl pořádně prohlédnout. A možná se i trochu inspirovat.