I letos dostanou bystřičtí svou Inforočenku

I letos dostanou bystřičtí svou Inforočenku

Do všech domácností Bystřice nad Pernštejnem a jejích místních částí i do dalších třiceti osmi obcí poputuje Inforočenka na rok 2011/12.

 

V brožurce lze najít všechna základní telefonní čísla a další informace nejen místního, bystřického významu, ale i ostatních obcí mikroregionu Bystřicko. „Postupně Inforočenku rozšiřujeme, teď tam budou i základní školy. A snažíme se do ní zařadit také pošty a lékaře,“ podotýká Blanka Slaná z mikroregionu Bystřicko.

 

Právě vydávaná Inforočenka nahradí především starší generaci informace, které si jinak mohou dohledat na internetu. V jedné publikaci najdou kromě už zmíněných údajů i telefonní čísla a adresy notářů, advokátních kanceláří, služeb všeho druhu, hasičů a dalších. Jsou zde také informace z oblasti finanční, kulturní, pojišťovnictví, volnočasových aktivit a sportu.

 

„Inforočenka je hodně populární, jsou v ní obsaženy i základní údaje o úřadě, sociálních službách a také otevírací doba sběrného dvora, po které byla velká poptávka z řad občanů,“ doplňuje místostarosta Bystřice nad Pernštejnem Josef Vojta.

 

„Dnes už je to docela vychytaná brožura,“ pochvaluje si starosta města Karel Pačiska. „Je to takový základní dokument, který má doma opravdu každý a každý jej také používá.“

 

Inforočenka vyšla v celkovém nákladu sedm a půl tisíce kusů.  Do domácností Bystřice nad Pernštejnem a jejích místních částí bude distribuovaná zdarma, pro ostatní by se její cena měla pohybovat do deseti korun.