Bystřice i Žďár nabízejí domy k prodeji

Bystřice i Žďár nabízejí domy k prodeji

Nejméně sedm milionů korun požaduje bystřická radnice za prodej posledního ze tří k prodeji nabízených domů na Masarykově náměstí.  

„Ještě se nám nepodařilo prodat dům číslo šedesát. Tam je minimální cena sedm milionů korun, kdežto ceny dalších dvou domů, které už máme prodané, se pohybovaly okolo čtyř milionů,“ uvedl starosta Bystřice nad Pernštejnem Karel Pačiska.

 

S penězi z prodeje výše uvedeného majetku už město počítá na rekonstrukci dalšího objektu. Proto se rozhodlo realizovat jej přes realitní kancelář. „Chtěli bychom i tento poslední dům co nejdříve prodat, abychom měli finanční krytí pro další akce. Věřím, že se nám to brzy podaří,“ doufá Karel Pačiska.

 

O snížení ceny pro případného zájemce radnice rozhodně neuvažuje, rozhodující je pro ně verdikt zastupitelstva, které odhlasovalo nejnižší možnou částku (7 mil. Kč), kterou lze prodejem získat. „V březnu bude další zastupitelstvo, tam bychom mohli eventuelně dohodnout další. Ale já bych nechtěl jít s cenou dolů. Je to dům na náměstí a zároveň i jeden z posledních, který je tu k mání. Věřím, že se zájemce najde,“ říká starosta.

 

Dům k prodeji nabízí i město Žďár nad Sázavou. Jde o nejstarší žďárskou školu, která byla před třemi lety uzavřena z důvodu úbytku dětí. Město se o prodej této budovy již v minulosti pokoušelo, zatím ovšem neúspěšně.

 

„Je to příliš velká budova a navíc tu není možnost parkování,“ vysvětluje negativa a důvody nezájmu kupců tohoto objektu místostarosta Žďáru nad Sázavou Jaromír Brychta.  

 

V minulosti už nějací zájemci o budovu byli, nakonec však ani jeden z nich nekoupil. Město se snaží ve staré škole stále temperovat, což ho stojí přibližně čtyři sta sedmdesát tisíc ročně. „Byli bychom velice rádi, kdyby se našel nějaký zájemce. Přes realitní kancelář už ale nepůjdeme, necháme to pouze vyvěšené na webových stránkách města,“ doplnila senátorka a starostka Žďáru nad Sázavou Dagmar Zvěřinová.