Kvůli administrativnímu pochybení visí otazník nad úpravou lyžařských tratí

Kvůli administrativnímu pochybení visí otazník nad úpravou lyžařských tratí

Z důvodu přechodu některých sportovišť včetně zázemí a vybavení z TJ Žďas na město bude úprava lyžařských tratí na Žďársku v budoucnosti záležitostí města. To ale zřejmě nebude tak jednoduché, jak se na první pohled zdálo.  

„Rada města zrušila výzvu na odkup určitého majetku a to proto, že nebylo dodrženo administrativní zajištění této výzvy. Někdy se tyto výzvy dají doplnit, ale zde bohužel chyběly skutečnosti, které se podle zákona doplnit nedají,“ vysvětlila administrativní chybu senátorka a starostka Žďáru nad Sázavou Dagmar Zvěřinová.

 

Absence úpravy lyžařských tratí zatím nebude, podle nynějšího stavu sněhu, nijak znatelná, ohrozit by ale, dle slov druhého místostarosty Žďáru Ladislava Bárty, mohla následující sezónu: „Úprava lyžařských tratí není pouze zimní záležitostí, je to i o tom, že některé práce jsou nutné dělat i v létě – prořezávky, úprava terénu a další. Mysleli jsme si, že bude dostatek času na nachystání na další sezónu. Snad se nám to ještě podaří stihnout.“

 

Ladislav Bárta doufá, že se nakonec povede vše dokonale administrativně připravit na další zasedání zastupitelstva, které je plánováno na květen. Město musí kromě jiného odkoupit od zatímního provozovatele i rolbu a sněžný skútr na úpravu lyžařských tras. Bez tohoto vybavení by se totiž nemohlo pustit do žádných zimních aktivit.

 

Na Žďársku bylo prozatím TJ Žďas upravováno přibližně padesát kilometrů lyžařských tratí rolbou a na dalších třiceti kilometrech pravidelně projížděl bílou stopu skútr. Tělovýchovná jednota se starala i o základní značení. Pokud by nedošlo ke konkrétní dohodě s městem, mohla by být příští lyžařská sezóna v tomto regionu ohrožena.