Slavný novoměstský divadelní festival „Sbírka motýlů“ začíná už tento čtvrtek!

Slavný novoměstský divadelní festival „Sbírka motýlů“ začíná už tento čtvrtek!

Pátý ročník nezapomenutelného kolotoče amatérského divadla, hudby, zpěvu, výtvarných aktivit a tance se koná od 9. do 11. června 2011.

„Letošní divadelní rej nese podtitul Rio de Teatro a návštěvníci se mohou těšit na bohatou směsici divadelních představení pro děti, mládež i dospělé, ale i výtvarné dílny, pouliční průvod nebo koncert,“ informuje jeden z organizátorů Daniel Šimek z občanského sdružení Lysina lenina a pokračuje: „Jaké divadelní motýly letos organizátoři festivalu do své sbírky ulovili? V pátek přijede soubor DNO z Hradce Králové a zahraje nejmenším divákům nevýchovnou pohádku Fagi zlobí. Odpoledne jsou o něco starší zváni na loutkovou grotesku Žabáci renomovaného brněnského ansámblu Líšeň. Večer završí koncert unikátního hudebního uskupení Hm z Prahy. I sobotní program nabízí pestrobarevnou divadelní zábavu. Ráno dá hradecký DRAK dětem i dospělým ochutnat známý příběh o Zlatovlásce v neobvykle okořeněné podobě. Odpoledne patří interaktivní hudební pohádce O čtyřech flétničkách. V podvečer se nabízí jedinečná příležitost shlédnout monodrama Válka profesora Klamma, v němž exceluje herec Oldřich Navrátil z pražského MINORU, pod režisérským dohledem patrona festivalu. Večerním hostem je letos soubor divadla z Mladé Boleslavi, který přiváží Příběh koně, vlastní dramatizaci povídky ruského klasika L. N. Tolstého.“

Slavnostní začátek festivalu je naplánován na čtvrtek 9. června na hodinu dvacátou. Všichni zúčastnění motýli, diváci, místní i návštěvníci se sejdou na Vratislavově náměstí v Novém Městě na Moravě a zahájí celou několikadenní akci karnevalovým průvodem a napínavou fireshow.

Program:

Čtvrtek

18:00 Výtvarné dílny - Horácká galerie

20:00 Zahajovací průvod – Vratislavovo náměstí

20:30 Vyhlášení vítěze průvodu – Vratislavovo náměstí

20:40 Oficiální zahájení – Vratislavovo náměstí

21:00 Fireshow – Vratislavovo náměstí

Pátek

9:30 a 10:15 Fagi zlobí – kino

17:00 Žabáci (Sny starého dědka) – kino

20:30 Koncert Hm - Horácká galerie

Sobota

10:30 Zlatovláska – KD

15:00 O čtyřech flétničkách – ZUŠ

17:00 Válka profesora Klamma - aula gymnázia

19:30 Příběh koně – KD

21:30 Motýlí večírek - restaurace U Pasáčka.