Rokytenský karneval byl opět pod taktovkou hasičů

Rokytenský karneval byl opět pod taktovkou hasičů

Kdo se vydal navštívit karnevalový rej v Rokytně, tomu bylo hned zpočátku jasné, kdo jej organizuje a realizuje. Mezi princeznami, šašky a dalšími maskami totiž výrazně zářily i hasičské uniformy.  

Že zde mají hlavní slovo ochránci před požárem, to bylo tentokrát poznat i při výběru soutěží. Ke slovu se při nich dostala například taková netradiční rekvizita, jakou je hasičská hadice či helma, kterou si nasazují v případě nebezpečí členové zásahové jednotky.

 

Účastníci karnevalových radovánek se se soutěžemi vypořádali s odborností sobě vlastní, ne každý úkol dopadl tak, jak si organizátoři představovali. Děti si ho prostě přizpůsobily k obrazu svému a tak každou hru bravurně zvládly a vysloužily si sladkou odměnu.

 

Kromě toho, že by se rokytenský karneval dal nazvat hasičský, mohl se jmenovat i balónkový. Více než stovka nafukovacích balónků padla za oběť dětskému řádění. A snad i sami soutěžící byli překvapeni, kolik úkolů, ke kterým je zapotřebí balónků, se dá připravit a vymyslet.

 

Téměř tři hodiny soutěží, úkolů, klání a zápolení doprovázených hudbou a tancem ukončila tombola, která byla konečnou tečkou za rozdováděným odpolednem. Na její přípravě se tentokrát nepodíleli štědří sponzoři, jak bývalo v minulých letech zvykem, ale složili se na ni lidé z Rokytna. Bohužel se na darech pro nejmenší podílelo pouze tolik rodin, že by se daly spočítat na prstech pravé a levé ruky. Těm všem patří velký dík za to, že nemysleli pouze na sebe, ale snažili se udělat radost druhým.

 

A další dík patří také dobrovolným hasičům, kteří zase jednou ukázali, že pouze jejich organizace je schopna a ochotna ujmout se iniciativy a připravit dětem karneval bez nároku na honorář. Odměnou jim byl i v tomto případě pouze dětský úsměv.