Žďárský bazén by měl být hotov nejpozději do začátku června roku 2012

Žďárský bazén by měl být hotov nejpozději do začátku června roku 2012

Turisticky lákavější by se mělo stát od poloviny roku 2012 město Žďár nad Sázavou. Bude totiž moci návštěvníkům nabídnout i další aktivitu ke zpříjemnění pobytu.

Rekonstrukce stávajícího bazénu je v plném proudu a ve finále by ze žďárské „Popelky“ mělo vzejít zajímavé relaxační centrum určené především k rekreačnímu vyžití. „Předpokládáme, že do toboganového centra bude jezdit daleko více lidí, než když tam byl jen starý, pětadvacet metrů dlouhý, bazén,“ uvedl první místostarosta Jaromír Brychta. A druhý místostarosta Ladislav Bárta dodává: „Bazén zásadně změní svůj charakter. Dříve to byl pouze plavecký bazén, nyní to bude relaxační centrum.“

Novému určení odpovídá i změna provozovatele. Doteď jím byla 4. základní škola, která ovšem další starosti s vedením bazénu odmítá a to zejména z důvodu přílišného zatížení. „Byli jsme ujištěni panem ředitelem, že základní škola nemá zájem v tom pokračovat. Už dlouhodobě bylo z její strany požadováno převedení bazénu na jiného správce. Bylo by to nešťastné řešení, kdyby ho škola nadále provozovala,“ souhlasí s názorem vedení školy Ladislav Bárta.

Kdo se nakonec stane novým provozovatelem, v tom zatím ještě jasno není. Jisté ale je, že jedním z horkých kandidátů je i město samotné. Rozhodně jím podle radnice nebude kterákoliv z místních základních škol, jejichž posláním určitě není provoz bazénu.

Smyslem a cílem nového centra bude podle vedení města naprosto něco odlišného, než na co byli Žďáráci dodnes zvyklí. Nebude už zaměřen pouze na plaveckou školu a s ní spojenou povinnou výuku žáků v plavání. „Po dostavbě budou na toto zařízení kladeny určitě odlišné nároky, budeme upřednostňovat turistický charakter. Právě proto tu bude vybudováno toboganové centrum, protiproud a podobné atrakce. Od nového provozovatele, ať už to bude kdokoliv, budeme očekávat především to, že bude areál nabízet na veletrzích cestovního ruchu, školám na výlety a podobně,“ potvrdila změnu i starostka Dagmar Zvěřinová.

Jakkoliv se změní hlavní zaměření relaxačního centra, žáci se o své hodiny plavání podle starostky rozhodně bát nemusí. „Očekávám, že plavecká škola zůstane zachována. Dopolední hodiny budou nadále vyhrazeny pro výuku škol,“ potvrzuje Dagmar Zvěřinová.