Začíná doba výletů

Začíná doba výletů

Jaro je tady a ruku v ruce s ním přichází výlety. A to nejen do přírody, ale prostě kamkoliv. Vždyť teď už si na silnici troufne i ten nejvyděšenější řidič, sněhové závěje a zmrazky jsou ty tam a jaro nás prostě láká někam ven.


Nabídek KAM je spousta a tady jsou některé z nich na nadcházející dny:

 

 Pokud byste se v pátek na apríla, tedy 1. dubna, pohybovali v okolí Pelhřimova, pak se nezapomeňte zastavit v 19 hodin v budově Okresního mysliveckého spolku (Na Obci 1879). Uskuteční se zde prezentace našeho nejznámějšího floristy Jaromíra Kokeše nazvaná „Jarní aranžování květin“. „Jaromír Kokeš je vícenásobným mistrem republiky ve floristice a patří mezi nejúspěšnější profesionály v oboru floristiky a dekorací interiérů na české i mezinárodní scéně. Jeho prezentace může být zajímavou inspirací pro nadcházející jaro,“ prohlašuje organizátor Jiří Blažek. Závěr prezentace bude patřit dražbě květinových vazeb, jejíž výtěžek připadne na opravu varhan na Křemešníku.

V sobotu 2. dubna byste určitě neměli vynechat Žďár nad Sázavou. Festival Expediční kamera přináší, podle mínění organizátorů, ty nejlepší české i zahraniční filmy s cestovatelskou, sportovní a dobrodružnou tématikou uplynulé sezóny. Hotel Jehla - kongresový sál, od osmnácti hodin až do půlnoci. Předprodej vstupenek: ČESKÁ MÓDA Dana Dobřichovská, náměstí Republiky 145, Žďár nad Sázavou. A snad ještě ochutnávka programu: 18.00  Zahájení večera, 18.10   Mongolsko, 19.15   Sám ve stěně,  19:45  Brahmaputra, 20:10 – 20:45 přestávka, 20:45 – 21:00 losování o ceny, 21.00 Poslední lovci, 21:55 Asgard projekt a konečně 23:00 Projekt Kačkar.
 

Od neděle 3. dubna je v galerii V Stodolní v Novém Jimramově otevřena zajímavá výstava. Své fotografie zde představí Jiří Plieštik. A jak upozorňuje majitel galerie Ivo Fiala, část výstavy není příliš vhodná pro děti. Otevřeno je denně mimo neděli od 10 do 17 hodin. Vernisáž výstavy proběhne už o den dříve, tedy 2. 4. v 18 hodin.

Keltský večer se skupinou Gwalarn (Antonín Bukovský – housle, Libor Mikoška – kytara a Milan „Maxla“ Trnka – kontrabas) vypukne v chotěbořském kinosále v pondělí 4. dubna přesně v půl sedmé večer. „Jedná se o bretonské a irské písně, doplněné moravskými. Skupina zkrátka nezapře svůj jihomoravský původ,“ tvrdí organizátoři.

„Při neobvykle dlouhé cestě z New Yorku na západní pobřeží a zpět do New Yorku navštívíme známá i neznámá města, ale zejména fantastické Národní parky jihozápadu USA. Vzdáme hold několika chrámům americké divočiny, hrdinným indiánům - kterým byla tato země ukradena - i méně známým fenoménům současné Ameriky. USA – cestovatelsky velmi vděčná země – nabídne nová zamyšlení a množství objevitelských inspirací,“ slibuje novinář, fotograf a cestovatel Jiří Kolbaba. Na jeho poutavé vyprávění nazvané Ukradená země – cesta napříč USA v salonku v Hostinci Habří se můžete těšit v úterý 5. dubna. Podklady pro rezervaci najdete na www.habri.eu .