Zapojte si i vy do jarního úklidu na Vysočině

Zapojte si i vy do jarního úklidu na Vysočině

Už potřetí se rozběhla jarní úklidová akce nazvaná „Čistá Vysočina“. Od 8. do 15. dubna se mnozí z obyvatel snaží uklidit nejen své příbytky, ale hlavně příkopy a další místa, kde se za uplynulé období nastřádalo větší množství odpadků.

Sedmnáct tisíc zájemců, kteří se i letos přihlásili, bude dopraveno autobusy do předem určených míst, kde je jejich nadšení a práce nejvíce zapotřebí. „Tato aktivita se setkává každoročně se stále větším ohlasem. Jsem potěšen, že občanům Vysočiny není lhostejné jejich okolí a zapojují se v takovém počtu. Na druhou stranu by mě potěšilo více, kdyby nebylo nutné aktivity tohoto typu pořádat,“ uvedl Martin Hyský, radní kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje.

Ti z vás, kteří zapomněli nebo neměli možnost se do akce „Čistá Vysočina“ zapojit, mohou pomoci i jinak. Stačí jen si vybrat místo, které je po zimě obzvlášť zanesené odpadky, vzít si igelitový pytel, gumové rukavice a vyhrnout si rukávy. Věřte, že lokalit, které potřebují uklidit je opravdu hodně. A odměna? Hřejivý pocit z dobře vykonané práce spojený s příjemným pohledem do ničím nerušené jarní přírody.