Na Mezinárodní pěvecké soutěži Jakuba Pustiny zazpívá i Jakub Pustina

Na Mezinárodní pěvecké soutěži Jakuba Pustiny zazpívá i Jakub Pustina

Zvučný baryton Jakuba Pustiny nemůže chybět ani na mezinárodní pěvecké soutěži, která se bude konat pod ochrannými křídly slavného pěvce z Vysočiny.  

Záštitu nad soutěží převzali hejtman kraje Vysočina Jiří Běhounek a senátorka a starostka Žďáru nad Sázavou Dagmar Zvěřinová. Padesát operních pěvců ze čtrnácti zemí světa se utká 6. a 7. května vždy od desáté hodiny dopolední v sále Staré radnice ve Žďáru nad Sázavou. Obě soutěžní kola jsou volně přístupné veřejnosti.

 

Třešničkou na dortu pak bude slavnostní galakoncert vítězů, který je přichystán na 8. května. V 16 hodin se nejlepší pěvci představí publiku v sále žďárského zámku.

 

„Musím přiznat, že nás těší, že je o soutěž pořád větší zájem a dokonce velké procento soutěžících je z velice vzdálených zemí, jako je například Čína, Korea nebo Japonsko. Mezi nové země, které zde ve Žďáře ještě nebyly, patří například Mongolsko a Kanada,“ informoval Jakub Pustina.

Slavnostní koncert vítězů se dočká i několika repríz v různých městech Vysočiny: 9. 5. Polná - sál ZUŠ od 19 hod., 10. 5. Kutná Hora - Chám sv. Barbory od 19:30, 11. 5. Humpolec - Muzeum Dr. A. Hrdličky od 19 hod., 13. 5. Telč - sál ZUŠ od 19:30.

Foto: archiv Jakuba Pustiny