Bystřické farmářské trhy byly zklamáním

Bystřické farmářské trhy byly zklamáním

Přestože nabídka zemědělských výrobků v Novém Městě na Moravě byla přijata velmi kladně, podobná akce v Bystřici nad Pernštejnem budila přinejmenším rozpaky.  

„Byli jsme lehce zklamaní z toho, že prodejců sem nepřijelo tolik, kolik jsme čekali. Ohlasy se různí, ale my jako organizátoři jsme zklamaní,“ přiznává Oľga Königová z Městského úřadu Bystřice nad Pernštejnem.

 

Jak dále uvedla, velkým problémem bylo, že ve stejné době probíhala i mnohem známější a navštěvovanější Flora Olomouc, takže několik pozvaných prodejců dalo přednost této velké akci před bystřickými farmářskými trhy. „Stánků tu opravdu mnoho nebylo, ale bereme to tak, že jsme to zkusili. Lidé sice byli zklamaní, ale byla to pouze první zkouška,“ nenechává se neúspěchem odradit místostarosta Bystřice nad Pernštejnem Josef Vojta.

 

Bystřičtí se rozhodně zatím nevzdávají a 14. května učiní další pokus přilákat do svého města kupní sílu. Tentokrát budou farmářské trhy spojeny s tradičními trhy, které město pořádá v letním období jednou měsíčně. Představitelé města si od tohoto spojení slibují mnohem bohatší nabídku a zároveň zvýšený zájem návštěvníků.

 

 Aby nebylo nic ponecháno náhodě, znovu se bystřičtí dohodli s externím organizátorem farmářských trhů na zvýšené nabídce: „Byl nám přislíben prodej živých ryb, mléčných výrobků, keramiky, košíků, přírodní kosmetiky, koření, sazenic zeleniny a květin, dále prodej uzenin, pštrosích specialit a medových perníčků. Konečně se nám snad podaří dostat do Bystřice celý sortiment, který jsme avizovali,“ doufá Oľga Königová a Josef Vojta dodává: „První ohlasy sice nebyly úplně pozitivní, nicméně chceme, aby náměstí žilo. Takže to nevzdáváme, ale budeme se snažit o zlepšení.