Že je zima ještě daleko? Ve Žďáru si to nemyslí.

Že je zima ještě daleko? Ve Žďáru si to nemyslí.

Úprava běžeckých tratí se zdá být ještě daleko, ale některá rozhodnutí žďárské radnice se už k tomuto tématu obracejí.  

Přechod některých sportovišť z TJ Žďár nad Sázavou na město si vynutil i nová rozhodnutí. Jde mimo jiné o odkup rolby a sněžného skútru s příslušenstvím pro úpravu běžeckých tratí. Tyto náležitosti vyjdou téměř na jeden milion korun. Přesto je vedení města jasné, že bez nich se zimní sezóna neobejde.

 

„Uzavřeli jsme dvě smlouvy na odkup rolby a skútru. Jsou s konečnou platností schváleny a první platby by měly být uhrazeny do 30. 6.,“ informuje senátorka a starostka Žďáru Dagmar Zvěřinová. „Rolba s veškerým příslušenstvím vyjde celkem na 850 000 korun a skútr včetně stopovačů byl ohodnocen na 76 500 korun.  Po zaplacení první splátky, což je polovina z celkové částky, se stávají naším majetkem. Druhá splátka by měla být zaplacena do konce roku 2012,“ doplnil druhý místostarosta Ladislav Bárta.

 

Kromě movitých věcí odkupuje město od tělovýchovné jednoty i nemovitosti. Jsou to buňky u SKI areálu Martina Koukala, které vyjdou na necelých 200 000 korun. „V rozpočtu s tím počítáme,“ potvrzuje Dagmar Zvěřinová. „Převedení sportovišť pod město je nutnost,“ dodává Ladislav Bárta.

 

Zimní návštěvníci Žďárska se podle vedení radnice nemusí bát, že by běžecké tratě na příští sezónu nebyly připraveny. Všech pět okruhů - Škrdlovický (9km), Polnický (12km), Žďárský (12km), Hamerský (8km) a Losenický (9km) – obousměrných tratí by mělo být i nadále zcela k dispozici milovníkům bílé stopy.