I Nové Město chystá tentokrát „Kulturní léto“

I Nové Město chystá tentokrát „Kulturní léto“

Po vzoru Bystřice nad Pernštejnem se i Nové Město na Moravě pokouší obohatit prázdninovou kulturní nabídku. Funkci hlavního organizátora převzalo Občanské sdružení Lysina lenina.  

Co návštěvníky a obyvatele Nového Města na Moravě letos čeká? Velmi pestrá směsice divadla a hudby, která bude navíc doplněna i ekologickou aktivitou. „Změna názvu akce, programu, termínu a místa konání vyhrazena, ale těšiti se možno bez omezení,“ dodává k tomuto tématu jeden z organizátorů Daniel Šimek a zároveň předkládá celý prázdninový program:

 

Komedianti na káře - neděle 12. června 2011

Princ Nebojsa aneb žonglérská pohádka. Divadelní povídání o princi Nebojsovi, který se ničeho nebojí a chce získat princeznu Krasavu, je součástí zahradní slavnosti k obnově parku u evangelického kostela v Novém Městě na Moravě. Slavnost začíná v 10:30 hodin, divadlo v cca 11:30 hodin. Pro návštěvníky je připraveno občerstvení a další doprovodný program.

Kulturní léto Penzion u Pasáčka

 

29. 6. - Jananas - Penzion u Pasáčka (koncert)

 

21. 7. Ivan Hlas - Penzion u Pasáčka (koncert)

 

Úterý 26. 7. 2011 

 West Sussex County Youth Orchestra - Anglie – 75 -členný symfonický orchestr – začátek koncertu v 19 hodin (Kulturní dům Nové Město na Moravě)

Koncerty pořádá o.s Lysina lenina ve spolupráci s NKZ a The Prague Concert Co. pod záštitou města Nového Města na Moravě. (J. Sibelius, A. Vivaldi, M. Ravel, A. Marquez, A. Dvořák)

 

Čtvrtek 4. 8. 2011

Vlasta Třešnák- Penzion u Pasáčka (koncert)

 

11. - 13. srpna. 2011

Hrabeme, to se ví - Aby to byla pravda, vězte, že o víkendu 11. až 13. srpna pořádá Lysina lenina ve spolupráci se Sdružením Krajina dobrovolnickou akci na pomoc přírodě i kultuře. Budeme hrabat a odklízet pokosenou trávu z podmáčených luk na Fryšavě a Samotíně. Hraběnky a hrabíči  obdrží volné vstupenky na Daňkovický bigbít, výjimečný předvánoční večírek, pořádaný z výtěžku této hrabací akce. Nářadí bude k dispozici. Pro další informace navštivte www.stopavkrajine.cz, v sekci akce pro přírodu.   

 

Neděle 21. 8. 2011

Essex Youth Orchestra – Anglie - 80-členný symfonický orchestr – začátek koncertu 19 hodin (Martinů, Mahler)  - Kulturní dům Nové Město na Moravě.