Nové Město bude přes léto plné uzavírek

Nové Město bude přes léto plné uzavírek

Průjezd Novým Městem na Moravě a některými jeho místními částmi bude v letním období znamenat pro motoristy značné omezení.  

„Poměrně rozsáhlé uzavírky budou v ulicích Vlachovická a Brněnská. A delší dobu už se motoristé setkávají s problémy v Maršovicích a Pohledci. Je to daň za rozsáhlou investiční výstavbu, která v Novém Městě byla v letošním zahájena. Chtěl bych proto poprosit o toleranci,“ vyzývá řidiče a cyklisty starosta Nového Města na Moravě Michal Šmarda.

 

Už nyní je uzavřena ulice Vlachovická vedoucí z Nového Města na Moravě směrem na Vlachovice. Tady v současné době probíhá rekonstrukce kanalizace a plánovaná je i oprava povrchu krajské silnice a výstavba nové cyklostezky od Medinu k hotelu SKI a chodníku podél Medinu. Uzavírka by měla skončit až na podzim a objízdná trasa vede přes Maršovice, Rokytno, Kuklík, Sněžné, Krátkou, Kadov, Fryšavu pod Žákovou horou a Tři Studně.  

 

Ulice Brněnská, která je hlavní novoměstskou spojnicí mezi Žďárem nad Sázavou a Bystřicí nad Pernštejnem, by měla být uzavřena už od 11. 7. Uzavírka je plánovaná jako dlouhodobá, trvat tedy bude až do 31. 8. „Dojde tady ke kompletní výměně infrastruktury, rekonstrukci povrchu silnice a k výstavbě dvacet let slibovaného chodníku k evangelickému hřbitovu. Ještě čekáme na schválení zastupitelstvem. Objížďka by měla vést přes Novou Ves u Nového Města na Moravě a Křídla,“ vysvětluje Michal Šmarda.

 

Dopravní omezení v obcích Pohledec a Maršovice má na svědomí projekt Dyje II. Znamená to rekonstrukci stávající a výstavbu nové kanalizace, s čímž je spojeno i rozkopání silnic. Tento projekt by měl mít podle vyjádření radnice taktéž dlouhodobý charakter a měl by být časem spojen i s trvalými uzavírkami. „Totéž probíhá i v Novém Městě na Moravě na ulicích Malá a Purkyňova. Mělo by při tom dojít i k úpravě povrchů komunikací,“ slibuje starosta.