• Autor / Zdroj: RUIAN

  • Autor / Zdroj: RUIAN

Předpověd počasí

Dopoledne Odpoledne Večer
Dnes
pátek
12 °C
12 °C
14 °C
Zítra
sobota
18 °C
18 °C
13 °C
Pozítří
neděle
17 °C
17 °C
9 °C
Město Bystřice nad Pernštejnem leží v okrese Žďár nad Sázavou v nadmořské výšce 548 n.m. a má 7982 obyvatel.

Bystřická legenda odešla do veteránského nebe. Zemřel František Prosecký

Aktuálně 22.2.2023

Memoriál Františka Proseckého se od letoška bude muset obejít bez svého zakladatele a největšího srdcaře. František Prosecký, sběratel veteránů a provozovatel motoristického muzea, v němž se každému klukovi bez rozdílu věku rozzářily oči, zemřel 14. března ve věku 63 let.

Na šlechtická sídla dohlíží Vilém z Pernštejna

Turistika 21.7.2022

Bystřický park miniatur v Lužánkách se rozrostl o novou sochu. Na zmenšeniny šlechtických sídel, které tvoří modelář a výtvarník Zdeněk Brachtl, dohlíží Vilém z Pernštejna.

Ve dne i v noci. Bystřické Masarykovo náměstí nabízí odpočinek a relaxaci

Turistika Tip na víkend 4.7.2022

Zajímavou podívanou umožňuje večerní a noční Masarykovo náměstí v Bystřici nad Pernštejnem. Rozněžní romantické duše, potěší oko. „Bystřické náměstí večer září všemi barvami.

Výhled od Auešperku je dokonalý. Okolní lesy zmizely

Turistika Jednodenní výlet 18.5.2022

Skalnatý břeh nad říčkou Bystřicí se zbytkem lesního porostu zpola zakrývá zříceninu hradu Aueršperku. Z někdejšího honosného sídla toho mnoho nezbylo.

Čarodějnické reje vystřídal lásky čas

Aktuálně 2.5.2022

Magická Filipojakubská noc ukončila vládu měsíce dubna. Lidé v obcích a městech na Vysočině se na ni již tradičně těší, vždyť jde o svátek všech čarodějnic, čarodějů, ježibab i kouzelníků a kouzelnic. Filipojakubské ohně se v podvečer posledního dubnového dne rozhořely na mnoha místech, mnohde si lidé pálení čarodějnic užívali ve velkém stylu.

Nová turistická známka připomíná výročí jedné z bystřických škol

Turistika 24.3.2022

Jste sběrateli turistických známek? Pak si nenechte ujít tu, kterou Turistické informační centrum v Bystřici nad Pernštejnem nabízí jako horkou novinku. Je na ní vyobrazena místní „zemědělská" škola, která v příštím roce oslaví kulaté výročí.