Vstupní hala Knihovny Matěje Josefa Sychry ve Žďáře nad Sázavou v novém. Otevřený, světlý a příjemný prostor, tak vnímají návštěvníci knihovny malou vnitřní rekonstrukci systému chodeb, kanceláře a čítárny.

Změnu odstartovala prodejna nápojů v těsném sousedství knihovny. Na nevyužívaných terasách, které dříve patřily ke knihovně, se bude v příštích letních měsících provozovat zahrádka s posezením.

Čtenáři tak získají možnost bližšího parkování u knihovny, vstupu do knihovny zadním vchodem, budou si moct přečíst denní tisk u točeného nápoje.

Stavební úpravy si vyžádaly také přestěhování kanceláře neboli zázemí pro knihovnice ze služeb.

Veřejnosti se knihovna po stavebních úpravách představila upravenou čítárnou novin a časopisů a novým výstavním prostorem.

V galerii už vystavil své exponáty Fotoklub Vysočina, Věra Ryšková, Pavel Remar a další jména místních fotografů a malířů jsou připravena i na příští rok.

Dana Licková, DiS., Knihovna M. J. Sychry Žďár nad Sázavou

 Knihovna Matěje Josefa Sychry, Žďár nad Sázavou Nadřazený turistický cíl

Knihovna Matěje Josefa Sychry, Žďár nad Sázavou

GPS souřadnice Galerie u Sychry
GPS Souřadnice
N 49.5647125, E 15.9387665
Nadmořská výška Galerie u Sychry
Nadmořská výška
564 m.n.m